Bemutatkoznak a Hikvision új panorámakamerái

Bemutatkoznak a Hikvision új panorámakamerái

Hikvision panorámakamera-sorozat ColorVu-val - A nagy látószögű és élénk színű képekért. A Hikvision új panorámakamera-sorozatot dobott piacra, amely a nagy látószög mellett az integrált ColorVu technológiának köszönhetően élénk és színes képet biztosít szinte teljes sötétségben is (0,0005 lux).

 

Nagy területek megfigyelését nagyon nehéz biztosítani, gyakran több kamera szükséges a teljes lefedettséghez. Az ilyen helyszínek felügyelete hagyományos kamerákkal igen nehézkes vagy költséges lehet, különösen gyenge fényviszonyok mellett vagy éjszaka.

A kihívások kezelésére a Hikvision az iparágvezető panorámakameráiban a ColorVu technológia mellett „képfúziós” algoritmust használ a két egymás melletti objektívből származó kép összeillesztésére, hogy egybefüggő, 180 fokos képet adjanak.

Az eredmény:
• kisebb eszközigény (kevesebb kamera szükséges a nagy területek lefedéséhez)
• jobb helyzetfelismerés egyetlen, nagy látószögű képen, vakfoltok nélkül
• minden részletre kiterjedő, színes képalkotás – majdnem teljes sötétségben is

 

Extraszéles látószög vakfoltok nélkül

A Hikvision képfúziós technológiái az új panorámakamerákban jelentős előnyöket biztosítanak a hagyományos nagy látószögű kamerákhoz képest. A bal oldali és jobb oldali érzékelők képei közötti „pixel-szintű” párosítással elkerülhetők a vakfoltok, a kép „csavarodása” vagy torzulása.

Ugyanilyen fontos, hogy a képfúziós folyamat fényerő és színfeldolgozási technológiákat is tartalmaz, amelyek biztosítják a konzisztenciát a teljes nagy látószögű képen. Ez jelentős előrelépés a hagyományos panorámakamerákhoz képest, amelyek nem kompenzálják a bal és jobb oldali objektívek eltérő fényviszonyait.


A Mesterséges Intelligencia (MI) képességek növelik a biztonságot

Az új panorámakamera-család minden modellje a Hikvision AcuSense MI technológiáját használja, ami megkülönbözteti a valós biztonsági fenyegetéseket más mozgó objektumoktól, mint például állatok, lehulló levelek és a heves eső. Ez segít az őrszolgálatoknak, hogy a valós biztonsági eseményekre összpontosíthassanak, és minimalizálják a költséges téves riasztásokat.

Ezenkívül az eszközök elérhetőek Hikvision Live Guard hang- és fényjelzővel szerelt változatban is, amelyek elriasztják a potenciális illetéktelen behatolókat a telephelyekre vagy épületekbe való behatolástól, ezzel megelőzik a tulajdonban okozott károkat és növelik a biztonságot.


Alkalmazási területek:
Az új panorámakamerák a nap 24 órájában megbízhatóan garantálják nagy kiterjedésű bel- és kültéri helyszínek (pl. parkolók, parkok, turistalátványosságok, mezőgazdasági területek, stadionok és közlekedési csomópontok) széles skálájának biztonságát.
 

Képösszefűzés

Ahhoz, hogy a 2 szenzor által leképzett kép 1 videófolyamként jelenjen meg, szükséges ezeket összefűzni. Ezt a kamera webes felületén, a Rendszerbeállítások menüpontban van lehetőségünk beállítani.

Az összefűzéshez azt az optimális távolságot kell megadni, ami a kamera telepítési helye és megfigyelni kívánt célterület középpontja között található. Az összefűzési távolság beállításához közelibb objektumoknál megfigyelhető minimális összefűzési hiba, de ez a biztonsági célú megfigyelést nem befolyásolja.


Rögzítés

A panorámakamera által biztosított egyedi 5120 × 1440 px (2x4MP) felbontást a teszt pillanatában csak a NI-K2 széria feletti rögzítők képesek kezelni.


Megjelenítés kezelőfelületeken


Az összefűzött kép aránya 32:9, tehát normál felosztású nézetbe csak összenyomva férne el, ezért lehetőség szerint szükséges 2 darab egymás melletti ablak összevonása. Erre az ingyenes iVMS-4200 és a fizetős HikCentral is képes. Azonban a rögzítő videókimenetén történő megjelenítés esetén csak az NI-I és NXI-I típusú rögzítők képesek az egyedi képosztásra, a többi rögzítőn 16:9 képaránnyal fog megjelenni, ami összenyomja a képet.


Két-irányú audió

A beépített mikrofon és hangszóró lehetőséget ad arra, hogy halljuk a kamera környezetét, valamint szükség esetén hangutasításokat adjunk.


Hang és fényriasztás Live Guard funkcióval

Az eszközök rendelkeznek fény és hangriasztó funkcióval, ezek eseményekhez kapcsolhatóak. Lehetőség van az előre definiált, 10 (angol nyelvű) hangutasítás közül választani, vagy feltölthetünk egyedi hangot is.

A fényjelzés megtörténhet villogó formába (kis, közepes vagy nagy intenzitás) vagy folyamatosan is világíthat és akár események is triggerelhetik.


Előnyök

 • Egy kamerával viszonylag nagy terület lefedése,
 • nagyobb hatékonyság,
 • kevesebb telepítési költség
 • AcuSense technológia megbízhatóan működik az összefűzött képen mozgásérzékelésnél és további 4 analitikai eseménynél


Hátrányok
 

 • NI-K1 széria nem támogatja a felbontást, legalább NI-K2 szériás rögzÍtő szükséges, de NI-I széria az ajánlott
 • Turretnél nincs mód az utólagos vízszintes irányú forgatásra, nézési iránynak megfelelően kell telepíteni (dönteni lehet)
 • Infravilágítással felszerelt modell nem érhető el, csak fehér fényű kiegészítő-világítású
 • WDR használata esetén lecsökken 12,5 FPS-re a képkockasebesség

 


ColorVu panorámakamerák:

DS-2CD2387G2P-LSU/SL(4mm)(C)

ColorVu AcuSense IP panoráma dómkamera,
láthatófény kiegészítő világítással, fény- és hangriasztással

 • Kialakítás: dómkamera
 • Felbontás: 8 MP
 • FPS max. felbontás esetén: 12.5 fps
 • Garancia: 3 év
   

DS-2CD2T87G2P-LSU/SL(4mm)(C)

ColorVu AcuSense IP panoráma csőkamera,
láthatófény kiegészítő világítással, fény- és hangriasztással

 • Kialakítás: csőkamera
 • Felbontás: 8 MP
 • FPS max. felbontás esetén: 12.5 fps
 • Garancia: 3 év
Megjelenés kezdete: 2022.09.20.

Legolvasottabb híreink

Hikvision – Díjnyertes hőkamera

A Hikvision bispektrális láthatófény- és hőkamerája 2019-ben a svédországi Detektor International díjátadó gálán „riasztás és észlelés” kategóriában elnyerte az Innovatív Fejlesztés Díjat.

Hikvision acusense kamerák

Ma a Deep Learning algoritmusok segítségével egyre kifinomultabb és hatékonyabb intelligens megoldásokat fejlesztenek.

Hikvision -minden az egyben- beléptető terminál

A Hikvision DS-K1T501SF túlzás nélkül egy “svájci bicska”, ami megoldást kínál egyből 5+1 beléptetési igényre.