Hikvision biztonsági rés: Frissítést adtak ki kiber biztonsági okokból.

 

A Hikvision kamerák jelentős részét érinti a kiber biztonsági rés, Magyarországon körülbelül 23 ezernyi eszköz lehet kitéve a veszélynek.

A veszély abban nyilvánul meg, hogy amennyiben a kamera csatlakozik az internethez, akkor az eszköz tulajdonosáénál is erősebb adminisztrátori jogot adhat magának a bizonyos támadó, amivel átveheti a kamerák felett az iránytást. A másik komoly kockázat, hogy a feltört eszközöket könnyen egy BotNet hálózat tagjává lehet tenni, mely következtében banki adatokat tudnak eltulajdonítani vagy kéretlen leveleket küldhetnek a rendszerünkön keresztül.

 

A gyártó már kiadta a biztonsági frissítést, ami ezeket a jelentős hibákat korrigálja. Azonban a frissítést minden esetben bízzuk szakértő személyre, hogy elkerüljük a hibás frissítés lehetőségét. Sok felhasználó sajnos nincs tisztában azzal, hogy rendelkezik-e a kamera internet eléréssel, illetve, hogy ő maga kivan-e téve a veszélynek.

A hivatalos oldalon található linken megtalálható a frissítés, illetve a lista a veszélyben forgó kamerák fajtáiról.
https://www.hikvision.com/en/support/cybersecurity/security-advisory/security-notification-command-injection-vulnerability-in-some-hikvision-products/

Ha sok eszközt kell egyszerre frissítenünk, használjuk a Batch Configuration Tool szoftvert!
Az alábbi linken megtalálható:
https://www.hikvision.com/en/support/tools/hitools/TS20200826032/


Megjelenés kezdete: 2021.09.22.

Legolvasottabb híreink

Hikvision – Díjnyertes hőkamera

A Hikvision bispektrális láthatófény- és hőkamerája 2019-ben a svédországi Detektor International díjátadó gálán „riasztás és észlelés” kategóriában elnyerte az Innovatív Fejlesztés Díjat.

Hikvision acusense kamerák

Ma a Deep Learning algoritmusok segítségével egyre kifinomultabb és hatékonyabb intelligens megoldásokat fejlesztenek.

Hikvision -minden az egyben- beléptető terminál

A Hikvision DS-K1T501SF túlzás nélkül egy “svájci bicska”, ami megoldást kínál egyből 5+1 beléptetési igényre.