Iskolások védelme a Hikvisionnel

 

Feltölthető a kamerára egy feketelista, ami alapján az eszköz riaszt, ha az egyén belép a területre.
Az arcok beazonosítása során kulcsfontosságú a kép élessége. A WDR-rel fölszerelt kamerák kristálytiszta képeket készítenek akkor is, ha a közeledő személy mögött erősebb a háttérfény, mint a körülötte lévő beltéri fény (derűs időben). De az arcfelismerő rendszereket az iskola épületében is jól lehet használni. A kampuszépület és a könyvtár bejáratához telepített arcfelismerő kamera biztosítja, hogy csak beiratkozott diákok és dolgozók léphessenek be az adott épületekbe.

  

Az arcfelismerő kamerák a büfé és a könyvtár látogatottságát is tudják naplózni, valamint napi vagy havi bontásban riportolni, így felmérhető, mikor vannak „csúcsidőszakok”, és a munkafolyamatokat is optimálisabban lehet megtervezni.

Egységes megoldás, sokrétű felhasználás

A kamerákat általában egy központi irányítóteremből vezérlik, illetve a rögzített videoanyagokat is itt kezelik és tárolják. A terem lehet az iskola területén vagy egy központban, ahonnan a tankerület összes épületét felügyelik. A rendszer kezelhető asztali gépről, laptopról, vagy akár mobilalkalmazásról is, ami nagyban megkönnyíti az operátorok munkáját. A kampusz körzeti megbízottja vagy az ott járőröző rendőr az okostelefonján keresztül is követheti a kamerák felvételeit.

A biztonsági személyzetnek sokszor nincs ideje folyamatosan a képernyőket figyelni, vagy ha mégis, akkor is nehéz éberen követni a kijelzett eseményeket. A fárasztó és sok hibával járó manuális felügyelet helyett ma már olyan intelligens rendszerek működnek, amik csak akkor riasztanak, ha releváns esemény történik.

Új védelmi vonal a biztonságosabb tanulási környezetért

A maximális biztonság érdekében nagy teljesítményű kamerákat használnak az események rögzítésére, beágyazott NVR-t a rögzítésre és tárolásra, valamint központi felügyeleti menedzsmentszoftvert a rendszer egységesítésére. A mesterséges intelligencia és a Deep Learning algoritmusok automatizálják a felügyeleti folyamatokat és valós időben adnak releváns információkat – a videoanyagon kívül is. A technológiák kültéri telepítése az egész kampusz biztonságát növeli, és kizárja a veszélyeket az iskola területéről.

 

 

www.securifocus.com

Megjelenés kezdete: 2019.10.09.

Legolvasottabb híreink

Ideje biztosítani a kültéri védelmet a Pyronix XD termékekkel!

A kültéri védelem az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a felhasználó teljes biztonságban érezze magát. Hiszen a tudat, hogy a behatoló még azelőtt tetten érhető, hogy megpróbálna betörni valódi megnyugvást jelent.

A Hikvision kibővíti a videófelügyeleti rendszereit

 

A Hikvision, a világ vezető innovatív videomegfigyelő termékek és megoldások beszállítója a világ első Deep Learning NVR-jének megjelenését folytatja egy új IP-kamerával.

Bispektrális IP hőkamera és 2 MP színes fix optikás csőkamera

A Hikvision DS-2TD2615-7/10 hőkamerája hatékonyan alkalmazható terület- és tűzvédelmi célokra...